Sales Legends Executives

De opvolger van Bart

Het is vrijdagavond en je bent thuis gekomen. Je bent moe van drukke week als HR manager. Je ploft met een goed glas wijn op de bank. En opeens wordt je gebeld. Je kijkt wat verschrikt naar je mobiel. “Hallo met Margriet”, zeg je. Hallo Margriet, met Klaas. Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen. Ik heb vanmiddag met Bart ontslagen. Hij was echt niet in staat om de salesafdeling te leiden. Ik heb hem meerdere kansen gegeven. Hij maakte er een potje van.

Continuïteit

Het vinden van een hooggekwalificeerde salesmanager of commercieel directeur is uiterst belangrijk voor behouden en uitbouwen van je positie in de markt en omzet/marge behoud en groei. Een salesprofessional die past bij jouw salesstrategie, salestactiek en salesoperatie.

Je moet gaan samenwerken met een executive salesrecruiter die dit goed begrijpt en situatie goed aanvoelt. Die je adviseert, intensief betrekt en als het nodig is, je uitdaagt. Een expert die je managementuitdaging overneemt en oplost.

Executive search

Sales Legends ondersteunt al jaren salesmanagers, commercieel directeuren en ondernemers in het (her)inrichten van salesmanagement. Wij mogen oprecht zeggen dat wij hun begrijpen.

Sales Legends Executives is de executive search specialist in werven en selecteren van commerciële management posities. Wij maken een diepgaande vertaalslag die uitsluitend bij de mens, proces en beleid binnen je (sales)organisatie past. Deze vorm van recruitment kent een projectmatige en zorgvuldige aanpak van a tot z.

Z

Uitsluitend gericht op salesmanagement en commercieel directie

Z

Bewezen ervaring in vertaalslag maken van salesstrategie, -tactiek en -operatie naar het actueel en gekwalificeerd functieprofiel

Z

Bewezen ervaring het adviseren en verbeteren van salesorganisaties

Z

Groot netwerken van salesbazen in diverse branches

Z

Gespreks- en sparringspartner op c-level

Z

Executive search recruitment van het hoogste niveau

Executive Search

Sales Legends Recruitment stappenplan

Salesscan

Een volledige salesorganisatiescan. Van operatie tot strategie en van opdracht tot inhoud functieprofiel. 

Wervingsplan

Een executive searchplan dat bestaat uit  doelgroep selectie, de boodschap, zoekopdracht, bronnen en online campagne.  

Sourcing

De boodschap communiceren. De eerste lijntjes uitzetten in ons eigen netwerk, het netwerk van het netwerk induiken, social media inzetten en eerste verkennende gesprekken voeren.  

Selectie

Kandidaten wordt eerst telefonisch gescreend en bij een gevoelsmatch worden ze aan de tand gevoeld in een persoonlijk gesprek. Een uitvoerige selectie.

Voortgang

Samenwerking achter voordeur. Wij rapporteren meerdere malen tijdens de wervingscampagne en bespreken de eerste potentiële kandidaten met elkaar en stellen uiteindelijk de top 3 kandidaten aan je voor. Uiteraard blijven betrokken. 

Support

Ondersteuning in vooruitgang. Je kan op ons terugvallen. Wij kunnen de nieuwe commercieel directeur of salesmanager ondersteunen met executive coaching of advies geven in salesmanagement. 

Meer leren over sales?
Luister naar deze podcasts.

Check deze podcast serie “Salesbazen” op Spotify. Alle achtergrond informatie van sales en salesmanagement uit de dagelijkse praktijk.