Sales Legends Recruitment

Accountmanager binnendienst

Een account manager is verantwoordelijk voor het telefonisch beheren en werven van nieuwe klanten. Dit zijn klanten in het MKB waarbij tot in tegenstelling van de verkoopbinnendienst, omzetverantwoordelijk bent.  De salescycle kent over het algemeen eenvoudige producten die je verkoopt aan een eenvoudige beslisser. Denk bijvoorbeeld aan een officemanager of facilitair manager. Uiteraard bestaat in de rol van account manager binnendienst producten die waarden toevoegen. 

Andere functiebenamingen
Sales representative Account executive
Doorgroeimogelijkheden Accountmanager
Junior accountmanager Medior accountmanager
Verkopen is invullen van een behoefte bij bedrijven en mensen. Verkopen is samenwerken.
Emile Schouwstra

Taken en verantwoordelijkheden van een Accountmanager binnendienst

De belangrijkste taken van account manager is: het generen van nieuwe klanten door middel van koude telefonische acquisitie, bestaande klanten behouden en uitbouwen door dagelijks of wekelijks telefonisch contact, maken en versturen van offertes, onderhandelen om tot een deal te komen en bijhouden van klantgegevens in het CRM.

Salaris van een Accountmanager binnendienst

Het salaris van een account manager ligt tussen € 1.800,- en € 3.750,- per maand. Dit is gebaseerd op een fulltime dienstverband. Het gemiddelde van een account manager binnendienst ligt op € 2.350,-. Daarnaast kan de bonus van een sales manager tussen 0 en 2 maandsalarissen.

Baankans van een Accountmanager binnendienst

Je komt net van school af. Misschien heb je wat call center opgedaan tijdens je mbo of hbo studie. Maar je ieder geval een ding. Het salesvak trekt je aan. Je hebt geen ervaring. Maar je hebt vertrouwen in jezelf en je toekomstige salesmanager. Je bent er klaar om veel van hem of haar te leren. De vraag naar accountmanagers binnendienst is hoog. Met een juiste mindset, potentie en talenten kom je al een heel end. Net als de verkoopbinnendienst functies is vraag naar accountmanagers binnendienst hoog.

Competenties accountmanager binnendienst

De belangrijkste eigenschappen voor een accountmanager binnendienst: Gemotiveerd Klantgericht Doel- en resultaatgericht Luisteren Onderhandelen Proactief Stressbestendig Doorzettingsvermogen

Motivatie voor accountmanager

Sales Topper

Verkopen is geen moeilijk vak, als je weet hoe het moet. Het probleem is alleen dat er veel verschillende meningen zijn. Er zijn veel uiteenlopende methodieken, waardoor je als startende accountmanager vaak niet weet maar je moet beginnen.

Motivatie voor accountmanager

365 Sales Lessen

Iedereen wil vooruit. Iedereen wil leren en groeien. En daarvoor heb je experts en mentoren nodig. Je kan het simpelweg niet alleen. heb ze ook nog steeds. Ik leer nog elke dag van de kennis en kunde van mijn “legends”.

Meer leren over sales?
Luister naar onze podcast

Alle achtergrond informatie van sales en salesmanagement uit de dagelijkse praktijk.