Sales Legends Recruitment

Accountmanager

Een account manager is verantwoordelijk voor het beheren en werven van nieuwe klanten. De accountmanager heeft veel face-to-face contact met klanten in het mkb en/of grootzakelijk segment. In deze rol ben je over het algemeen, met je collega, verantwoordelijk voor 80-% van de totale omzet. De account manager is of zelf of in samenwerking met de customer support of customer succes het vaste contactpersoon van het bedrijf. Het niveau van de salescycle kan variëren. Dat kan zijn van eenvoudige producten tot oplossing die waarde toevoegen, een eenvoudige tot een meervoudige dmu en kleine tot grote orderwaarden. Een junior accountmanager begint vaak in met klanten bedienen vanuit een eenvoudige salescycle.
Andere functiebenamingen
Major account manager Regionaal account manager Sales engineer Account manager new business Account manager excisting business Vertegenwoordiger
Doorgroeimogelijkheden Accountmanager
Medior account manager Key account manager
Topresultaat x focus op klant x focus op relatie = gegarandeerd succes.
Werner Ghitti

Taken en verantwoordelijkheden van een Accountmanager

De belangrijkste taken van accountmanager is: het generen van nieuwe klanten door middel van koud bellen, onaangekondigd langsgaan en/of social media inzetten, bestaande klanten behouden en uitbouwen door dagelijks of wekelijks telefonisch of face-to-face contact, maken en versturen van offertes, onderhandelen om tot een deal te komen en bijhouden van klantgegevens in het CRM.

Salaris van een Accountmanager

Het gemiddelde van een account manager ligt op € 3.000,-. Het salaris van een account manager ligt tussen € 2.250,- en € 4.500,- per maand. Dit is gebaseerd op een fulltime dienstverband. Daarnaast kan de bonus van een account manager ligt tussen 2 en 6 maandsalarissen.

Baankans van een Accountmanager

Op de carrière ladder is de stap van binnen naar buiten een hele logische. Je hebt al ervaring in klantencontact en scoren van telefonische orders. Maar je hebt nog geen buitendienst ervaring. Vraag eens aan een collega of je vaker mee naar buiten mag of nodig je klanten uit voor online meeting of gesprek op kantoor. Zo bouw je ervaring in face-to-face contact met klanten. De kans op de baan om binnen naar buiten te gaan is groot. Natuurlijk hoop je die te vinden bij je huidige werkgever maar het aanbod van vacatures is groot. Met juiste houding en wat aan bagage, heb je de overstap redelijk snel gemaakt.

Competenties accountmanager

De belangrijkste eigenschappen voor een accountmanager: Zelfmotivatie Luisteren Stressbestendig Resultaatgerichtheid Vragen stellen Geduld Argumenteren Veerkracht Wilskracht Doelgericht Inlevingsvermogen Bemiddelen Creativiteit Overtuigingskracht Eigen mening Vasthoudendheid Omgaan met veranderingen Zelfmanagement Flexibel gedrag Dienstverlenend Begripvol Oplossingsgericht Ondernemend Proactief Klantvriendelijkheid

Motivatie voor accountmanager

Sales Topper

Verkopen is geen moeilijk vak, als je weet hoe het moet. Het probleem is alleen dat er veel verschillende meningen zijn. Er zijn veel uiteenlopende methodieken, waardoor je als startende accountmanager vaak niet weet maar je moet beginnen.

Motivatie voor accountmanager

Je Sales Mindset

Sales is net als topsport. Sales is het mooiste vak wat er is. Je verbindt, het is ambitieus, het geeft invulling aan je talent en je moet iedere dag pieken. Je hebt maar één uur de kans als je bij een klant aan tafel zit om te laten zien wat je kan.

Meer leren over sales?
Luister naar onze podcast

Alle achtergrond informatie van sales en salesmanagement uit de dagelijkse praktijk.