Sales Legends Recruitment

Commercieel directeur

Een commercieel directeur heeft een opdracht te vervullen. De opdracht gaat hij aan voor een aantal jaren. Je kan denken aan het opbouwen en uitbouwen van een salesorganisatie, herstructureren of professionaliseren van salesteam, vergroten van marktaandeel of bestaande marktpositie verstevigen.

Andere functiebenamingen

Sales director Verkoopdirecteur
Vice President Sales Chief Commercial Officer

Doorgroeimogelijkheden Commercieel directeur

Algemeen directeur

Aanverwante functie kunnen zijn

Sales & Marketing manager
Sales manager
Directeur Business Development

Als leider moet je je mensen veilig laten voelen.

Rob de Louw

Taken en verantwoordelijkheden van een Commercieel directeur

De belangrijkste taken van een commercieel directeur zijn: bepalen en behalen omzet en marge doelstellingen, verbeteren van verkoopefficiency en verkoopeffectiviteit, schrijven en uitvoeren van salesplannen, coördineren en aansturen van salesteams en teamleiders of managers, aannemen van nieuwe salesprofessonals, opstellen en presenteren van financiële en management rapportages.

Salaris van een Commercieel directeur

Het salaris van een commercieel directeur ligt tussen €5300,- en €16.000,- per maand. Het gemiddelde salaris ligt op € 8300,- . Dit is gebaseerd op een fulltime dienstverband. Daarnaast kan de bonus van een commercieel directeur variëren tussen 2 maandsalarissen en aandelen van het bedrijf.

Baankans van een Commercieel directeur

Het eerst goed te bepalen of je wel commercieel directie wil worden of blijven. De functie brengt een enorme verantwoordelijkheid en druk/stress met zich mee. Daarnaast zijn de baankansen voor een commercieel directeur zijn gering. Er zijn maar een beperkt aantal functies beschikbaar. Maar aan de andere kant is met de juiste bagage in verhouding van de zwaarte van de functie en het hebben van een netwerk de kan reële om aan de slag te gaan als commerciële directeur.

Competenties commercieel directeur

De belangrijkste eigenschappen voor een commercieel directeur:

Doorzettingsvermogen Nieuwsgierig Verantwoordelijk Innovatief Creatief Passioneel Geduldig Enthousiast Tegenslagen kunnen overwinnen Zelfvertrouwen Inspireer Motiveer Koppig/eigenwijs Oprecht Eerlijk Delegeer Verantwoordelijk Zelfsturend Betrouwbaar

Sales Captain

Je mag een topverkoper zijn. Maar dat betekent nog niet dat je een goede salesleider bent.

Je zal kennis moet hebben en ervaring op moeten doen om een professional te worden in salesmanagement. En daarvoor moet je leunen op de kennis van anderen. In Sales Captain wordt je geïnspireerd en gemotiveerd door management legendes zoals Ken Blanchard, Stephen Covey, Simon Sinek en vele anderen. Daarnaast kan je veel lezen over hoe je een salesteam succesvol opbouwt, uitbouwt en managet.

Je haalt allerlei informatie uit de tips, tricks, adviezen, geheimen en theorie. Je ontwikkelt je op je eigen wijze. Wordt jij een echte een salescaptain?

Meer leren over sales?
Luister naar deze podcasts.

Check deze podcast serie “Salesbazen” op Spotify. Alle achtergrond informatie van sales en salesmanagement uit de dagelijkse praktijk.