Sales Legends Recruitment

Sales manager

Een sales manager is enerzijds verantwoordelijk voor het behalen van omzet en marge doelstellingen en leidinggeven een salesteam. Dit salesteam samengesteld uit accountmanagers binnendienst en buitendienst. Het niveau van het accountmanagement kan sterk verschillen. Dit is afhankelijk van complexiteit van de salescycle bij het bedrijf. Hoe complexer, hoe zwaarder het accountmanagement gaat worden. Een salesmanager stelt een jaarlijks een salesplan op en voert deze uit.

Andere functiebenamingen

Regio sales manager  Internal sales manager
Hoofd verkoopbinnendienst

Doorgroeimogelijkheden salesmanager

Commercieel directeur Regio commercieel directeur Salestrainer

Aanverwante functies kunnen zijn

Sales & Marketing manager Manager bidmanagement
Manager Business Development

De sleutel tot succes is goede mensen binnenhalen en houden.

Sharita Boon

Taken en verantwoordelijkheden van een Sales manager

De primaire taak van een sales manager is om het salesteams optimaal te laten presenteren in het kader tot het behalen van de doelstellingen. De sales manager is tevens verantwoordelijk voor het volgen en verbeteren van de processen, beleid en strategie. De sales manager is ook de spil tussen de markt en marketing afdeling. 

Salaris van een Sales manager

Het salaris van een sales manager ligt tussen €3.700,- en €7.000,- per maand. Het gemiddelde salaris ligt op € 4750,- . Dit is gebaseerd op een fulltime dienstverband. Daarnaast kan de bonus van een sales manager tussen 2 maandsalarissen en 50% van zijn jaarsalaris exclusief vakantiegeld.

Baankans van een Sales manager

Je gaat de overstap maken van senior accountmanager of corporate accountmanager naar sales manager. Maar een goede verkoper is niet zomaar een goede salesmanager. Bepaal eerst voor jezelf wat je nog aan bagage nodig hebt om die betere of snellere overstap te kunnen maken. Er zijn zeker veel vacatures op de arbeidsmarkt. Niet iedere bedrijf heeft direct een commercieel directeur nodig maar wel een sales manager. 

Competenties salesmanager

De belangrijkste eigenschappen voor een commercieel manager:

Doorzettingsvermogen Nieuwsgierig Ambitieus Klantgericht Mensgericht Leiderschap Luisteren Onderhandelen Mentorschap Plannen en organiseren Stressbestendig Doorzettingsvermogen

Sales Captain

Je mag een topverkoper zijn. Maar dat betekent nog niet dat je een goede salesleider bent.

Je zal kennis moet hebben en ervaring op moeten doen om een professional te worden in salesmanagement. En daarvoor moet je leunen op de kennis van anderen. In Sales Captain wordt je geïnspireerd en gemotiveerd door management legendes zoals Ken Blanchard, Stephen Covey, Simon Sinek en vele anderen. Daarnaast kan je veel lezen over hoe je een salesteam succesvol opbouwt, uitbouwt en managet.

Je haalt allerlei informatie uit de tips, tricks, adviezen, geheimen en theorie. Je ontwikkelt je op je eigen wijze. Wordt jij een echte een salescaptain?

Meer leren over sales?
Luister naar onze podcast

Alle achtergrond informatie van sales en salesmanagement uit de dagelijkse praktijk.