Sales Legends Recruitment

Customer service medewerker

Een medewerker customer service is verantwoordelijk om de problemen en klachten van zakelijke en/of particuliere klanten telefonisch op te lossen. 

Andere functiebenamingen
Medewerker klantenservice
Doorgroeimogelijkheden Cuatomer service medewerker
Sales support medewerker Verkoopmedewerker binnendienst Junior accountmanager
Maak gebruik van je aanwezige talenten. Dit maakt je sterker.
Chiel den Dunnen

Taken en verantwoordelijkheden van een Customer service medewerker

De belangrijkst taken van een customer service medewerker zijn: je luistert en beantwoord naar klantenvragen, je zoekt klantproblemen uit, je behandelt en lost klachten op en verwerkt de klantinfo in het systeem.

Salaris van een Customer service medewerker

Het salaris van een account manager ligt tussen € 1.700,- en € 2.800,- per maand. Dit is gebaseerd op een fulltime dienstverband. Het gemiddelde van een customer service medewerker ligt op € 2.400,-. 

Baankans van een Customer service medewerker

Op de carrièreladder voor verkoopondersteunende functies is customer service een instapfunctie na je opleiding. De vraag naar customer service medewerkers is hoog. Over alle linies in het bedrijf is de customer service een belangrijke schakel in het tevreden houden van hun klanten. Soms wordt beroep onder gewaardeerd. 

Competenties customer service medewerker

De belangrijkste eigenschappen voor een customer service medewerken: Luisteren Klantgericht Problemen analyseren Betrouwbaar Eerlijk Dienstverlenend Grenzen stellen Samenwerken Vastleggen Begripvol Stressbestendig

Motivatie voor accountmanager

Sales Topper

Verkopen is geen moeilijk vak, als je weet hoe het moet. Het probleem is alleen dat er veel verschillende meningen zijn. Er zijn veel uiteenlopende methodieken, waardoor je als startende accountmanager vaak niet weet maar je moet beginnen.

Meer leren over sales?
Luister naar onze podcast

Alle achtergrond informatie van sales en salesmanagement uit de dagelijkse praktijk.