Sales Legends Recruitment

Key accountmanager

Een key accountmanager is verantwoordelijk voor de grootste klanten binnen het bedrijf. De key accountmanager heeft een groot omzet aandeel in de salesorganisatie. De rol is actief binnen een meervoudige complexe dmu structuur. Denk aan samenwerken met meerdere directeuren en/of raad van bestuur. De key, of ook wel corporate, account manager is de spil dat deadlines en doelen behaald worden tussen de klant en interne organisatie. In internationale corporate bedrijven kan de key accountmanager ook een account directeur zijn. In deze rol ben wereldwijd verantwoordelijk één klant.
Andere functiebenamingen

Corporate account manager Nationaal accountmanager
Senior accountmanager

Doorgroeimogelijkheden key accountmanager

Sales manager Regio sales manager Account directeur
Sales manager binnendienst

Loslaten x authentiek zijn x de andere raken x kwetsbaar opstellen = een topconnectie met je klant.
Kaja Wolffers

Taken en verantwoordelijkheden van een Key accountmanager

De belangrijkste taken van key account manager is: opstellen en uitvoeren van accountplannen, de klanten kennen van de werkvloer tot raad van bestuur, bewerken en binnenhalen van nieuwe grote klanten, samenwerken met interne afdelingen zoals bidmanagement, marketing, sales support en customer service. Maar de key accountmanager werkt ook samen met andere account managers. 

Salaris van een Key accountmanager

Het gemiddelde van een key account manager ligt op € 4.500,-. Het salaris van een sales manager ligt tussen € 3.500,- en € 6.500,- per maand. Dit is gebaseerd op een fulltime dienstverband. Daarnaast kan de bonus van een sales manager tussen 2 maandsalarissen en 50% van zijn jaarsalaris exclusief vakantiegeld.

Baankans van een Key accountmanager

De logische vervolgstap is van medior accountmanager naar key accountmanager. Hoe complexer de klanten, hoe zwaarder het accountmanagement. Je maakt de overstap van operationele naar een strategische samenwerking met je klant. Echter voordat je die overstap maakt, vraag je af wat je daarvoor nodig het. Bijvoorbeeld het werven van dergelijke klanten in je huidige rol of het volgen van NIMA A en B opleiding. De arbeidsmarkt voor een key accountmanager is vergelijk met dat van een sales manager. Er zijn genoeg vacatures te vinden. Een belangrijke rol is de kennis en kunde die je meeneemt. Hoe meer branche-, markt-, product- en klantkennis en ervaring, je hebt hoe sneller en makkelijk de baan vind.

Competenties key accountmanager

De belangrijkste eigenschappen voor een key accountmanager: Nieuwsgierig Ambitieus Helikopterview Levelen Betrouwbaar Motivator Overtuigen Luisteren Onderhandelen Plannen en organiseren Stressbestendig Doorzettingsvermogen

Sales Captain

Je mag een topverkoper zijn. Maar dat betekent nog niet dat je een goede salesleider bent.

Je zal kennis moet hebben en ervaring op moeten doen om een professional te worden in salesmanagement. En daarvoor moet je leunen op de kennis van anderen. In Sales Captain wordt je geïnspireerd en gemotiveerd door management legendes zoals Ken Blanchard, Stephen Covey, Simon Sinek en vele anderen. Daarnaast kan je veel lezen over hoe je een salesteam succesvol opbouwt, uitbouwt en managet.

Je haalt allerlei informatie uit de tips, tricks, adviezen, geheimen en theorie. Je ontwikkelt je op je eigen wijze. Wordt jij een echte een salescaptain?

Meer leren over sales?
Luister naar deze podcasts.

Check deze podcast serie “Salesbazen” op Spotify. Alle achtergrond informatie van sales en salesmanagement uit de dagelijkse praktijk.