Sales Legends Recruitment

Salessupport medewerker

Een salessupport medewerker is verantwoordelijk om de team van accountmanagers optimaal te ondersteunen. In deze rol heb je contact met klanten. Je stuurt klantinformatie op, je informeert over gebruikerszaken en beantwoord klantvragen. Een salessupport medewerker heeft een verkoopondersteunende rol.

Andere functiebenamingen
Customer support medewerker
Doorgroeimogelijkheden Salessupport medewerker
Accountmanager binnendienst Verkoopbinnendienst medewerker
Goed in de wedstrijd staan is echt toegevoegde waarde hebben voor klanten.
Bart Overtoom

Taken en verantwoordelijkheden van een Salessupport medewerker

De belangrijkste taken van salessupport medewerker zijn: Je stuurt klantinformatie op, je informeert over gebruikerszaken en beantwoord klantvragen, je werkt offertes uit en verstuurd deze en je verwerkt orders en verwerkt klantgegeven in het crm-pakket.

Salaris van een Salessupport medewerker

Het salaris van een account manager ligt tussen € 1.750,- en € 3.200,- per maand. Dit is gebaseerd op een fulltime dienstverband. Het gemiddelde van een account manager binnendienst ligt op € 2.400,-.

Baankans van een Salessupport medewerker

Op de carrièreladder voor verkoopondersteunende functies is sales support een functie waarin je overstapt als toch te veel klantdruk te maken in een verkoopbinnendienst functie of als instapfunctie na je opleiding. De vraag naar salessupport medewerker ligt lager dan die van customer service medewerkers. Veel bedrijven in het mkb hebben de salessupport taken toebedeeld aan de accountmanager.

Competenties salessupport medewerker

De belangrijkste eigenschappen voor een Salessupport medewerker: Luisteren Klantgericht Problemen analyseren Betrouwbaar Eerlijk Dienstverlenend Grenzen stellen Samenwerken Vastleggen Begripvol Stressbestendig

Motivatie voor accountmanager

Sales Topper

Verkopen is geen moeilijk vak, als je weet hoe het moet. Het probleem is alleen dat er veel verschillende meningen zijn. Er zijn veel uiteenlopende methodieken, waardoor je als startende accountmanager vaak niet weet maar je moet beginnen.

Meer leren over sales?
Luister naar onze podcast

Alle achtergrond informatie van sales en salesmanagement uit de dagelijkse praktijk.