Sales Legends Recruitment

Verkoop medewerker binnendienst

Medewerker verkoopbinnendienst kan een verkoopondersteunend zijn, omzetverantwoordelijk of een combinatie daarvan. Dit is afhankelijk hoe een bedrijf het salesproces en salesmanagement ingericht heeft. Bij het ene bedrijf is de medewerker dagelijks administratief (bijvoorbeeld orderinvoer) bezig en bij een andere bedrijf dagelijks bezig met het maken en sluiten van offertes. Een verkoopbinnendienst medewerker is dagelijks verantwoordelijk voor het beheer van veel bestaande klanten en samenwerking met de buitendienst. 

Andere functiebenamingen
Commercieel medewerker Commercieel medewerker binnendienst Commercieel technisch medewerker Verkoopmedewerker groothandel Medewerker assurantiën
Doorgroeimogelijkheden Verkoopmedewerker binnendienst
Accountmanager binnendienst Junior account manager Medior account manager
Alles wat ik doe in de verkoop is voor de lange termijn.
Ben van der Burg

Taken en verantwoordelijkheden van een Verkoop medewerker binnendienst

De belangrijkste taken van account manager is: offertes opstellen, orders verwerken, klanten telefonisch informeren en adviseren, klantengegevens bijhouden in het crm, order verwerken en klachten behandelen.

Salaris van een Verkoop medewerker binnendienst

Het salaris van een account manager ligt tussen € 1.750,- en € 3.200,- per maand. Dit is gebaseerd op een fulltime dienstverband. Het gemiddelde van een account manager binnendienst ligt op € 2.500,-. In deze functie zit geen bonus.

Baankans van een Verkoop medewerker binnendienst

Naast de functie van customer service medewerker is de functie van verkoopbinnendienst een opstap functie op de carrièreladder. De vraag naar commercieel medewerkers is binnen het mkb en grootzakelijk segment groot. 

Competenties verkoopmedewerker binnendienst

De belangrijkste eigenschappen voor een verkoopmedewerker binnendienst: Vasthoudendheid Doelgericht Zelfkennis Ambitie Rustig blijven Veerkracht Dienstverlenend Grenzen stellen Gezamenlijk resultaat Bemiddelen Sensitiviteit Voor jezelf opkomen Zelfmotivatie Begripvol Stressbestendig

Motivatie voor accountmanager

Sales Topper

Verkopen is geen moeilijk vak, als je weet hoe het moet. Het probleem is alleen dat er veel verschillende meningen zijn. Er zijn veel uiteenlopende methodieken, waardoor je als startende accountmanager vaak niet weet maar je moet beginnen.

Motivatie voor accountmanager

Je Sales Mindset

Sales is net als topsport. Sales is het mooiste vak wat er is. Je verbindt, het is ambitieus, het geeft invulling aan je talent en je moet iedere dag pieken. Je hebt maar één uur de kans als je bij een klant aan tafel zit om te laten zien wat je kan.

Meer leren over sales?
Luister naar onze podcast

Alle achtergrond informatie van sales en salesmanagement uit de dagelijkse praktijk.